Risotto

Składniki:

  • 1 podwójną pierś z kurczaka
  • 3 woreczki ryżu z warzywami
  • 3 papryki (obojętne kolory)
  • 2 średnie cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • ok. 400 g pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • olej
  • przyprawa do kurczaka

Wykonanie:

Paprykę, pieczarki i cebulę z czosnkiem myjemy, obieramy jak trzeba i kroimy w kostkę. Następnie na patelnię dajemy ok. 2 łyżki oleju. Wrzucamy warzywa i smażymy. Kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawą do kurczaka. Wrzucamy do warzyw, mieszamy i przykrywamy pokrywką by wszystko się dusiło. W lekko osolonej wodzie gotujemy ryż. Dodajemy do wody curry ok. 1,5 łyżki. Danie na patelni przyprawiamy. Gdy ryż się ugotuje, a mięso z warzywami będą miękkie wszystko ze sobą łączymy. Kładziemy na talerze. Życzę smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *