Przepis na beziki oraz beziki przekładane dżemem

Beziki

Beziki

Przepis na kruche beziki. Są idealne w smaku. Jeśli chcesz by było w środku ciągnące skróć czas pieczenia. Po przełożeniu dżemem są jeszcze lepsze w smaku.

Składniki:

  • 2 białka
  • 100 c cukru drobnego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Wykonanie:

  1. Białka ubić na sztywną pianę, tak by po odwróceniu naczynia piana nie wypadła.
  2. Następnie dalej miksując dodawać cukier, a na samym końcu mąkę ziemniaczaną.
  3. Za pomocą szprycy (lub łyżką) wyciskać na posmarowaną tłuszczem blachę małe beziki.
  4. Piec w temp. 110 stopni C przez 45 minut.

 

Beziki przekładane dżemem

Beziki przekładane dżemem

Beziki przekładane dżemem

 Składniki:

  • beziki
  • dżem truskawkowy (lub inny ulubiony)

Wykonanie:

  1. Bezę posmarować dżemem, a następnie skleić z drugą bezą.

Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *